Ministerraad besluit tot nood- en voedselhulp Oost-Congo

De ministerraad heeft vrijdag beslist om nu al 4,2 miljoen euro vrij te maken om deel te nemen aan de versterking van de Monuc, de VN-missie in het oosten van Congo. Dat verklaarde minister van Ontwikkelingssamenwerking, Charles Michel, op de persconferentie na de ministerraad. De middelen waren voorzien voor 2009.

De regering bevestigde vrijdag nog de bijdrage van 3 miljoen aan het wereldvoedselprogramma (PAM) van de Verenigde Naties voor voedselhulp die in Oost-Congo wordt verdeeld. Daarnaast wordt nog 2 miljoen euro vrijgemaakt voor humanitaire noodhulp, via de VN-structuur die al enkele dagen ter plaatse is.

Charles Michel wees op het belang van de hulp aan de vluchtelingen in het door oorlogen geteisterde Oost-Congo. Er zijn vandaag volgens hem 2,5 miljoen vluchtelingen.

Premier Yves Leterme zei ten persoonlijke titel de verschillen in bedragen voor hulp bij het menselijke drama in Oost-Congo en de middelen die vrijgemaakt worden in het kader van de bankcrisis "confronterend" te vinden. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud