Advertentie

Morgen vergadert kernkabinet verder

Het kernkabinet heeft om iets na 20 uur zijn begrotingswerkzaamheden onderbroken. De topministers bereikten nog geen akkoord over de begrotingscontrole 2012. Morgen zitten ze opnieuw rond de tafel, zo werd na afloop in regeringskringen vernomen.

De regeringstop zat sinds 16 uur samen in de Lambermont, de ambtswoning van de premier. Op de agenda stond de zoektocht naar ongeveer 811 miljoen euro om het budget dit jaar met een tekort van maximaal 2,8 procent van het bbp te laten sluiten, zoals overeengekomen met Europa.

Dat werk is nog niet afgerond. Morgen om 12 uur blazen de premier, de vicepremiers en de minister van Begroting opnieuw verzamelen. Die vergadering zou in de loop van de namiddag even worden onderbroken, om vanaf 17 uur weer aan de slag te gaan. Ondertussen is wel nog een vergadering van de kabinetschefs aan de gang.

De vicepremiers overliepen onder meer departement per departement de samendrukbare en niet-samendrukbare uitgaven. Vorige week besliste het kernkabinet tijdelijk alle vastleggings- en vereffeningskredieten - dat zijn bedragen die in de begroting van de departementen ingeschreven staan maar waarover nog geen beslissing genomen is - te bevriezen. Intussen moest de Inspectie Financiën een schatting maken over hoeveel geld daar precies mee gemoeid is. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud