Advertentie

Moslims uit België vechten mee met rebellen in Syrië

De Belgische Staatsveiligheid maakt zich zorgen over moslims uit België die meevechten met de rebellen in Syrië. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Hoeveel Belgen of allochtonen die in ons land wonen meevechten aan de zijde van het Vrije Syrische Leger of bij andere milities, is niet duidelijk omdat de Staatsveiligheid om "operationele redenen geen informatie kan geven over concrete aantallen".

De Staatsveiligheid houdt een oogje in het zeil, want "het behoort tot onze taken om verplaatsingen naar internationale conflictzones te monitoren, dus ook naar Syrië."

De Staatsveiligheid is bezorgd over de strijders. "Personen die terugkeren naar ons land en effectief hebben deelgenomen aan gevechten, parate kennis hebben opgedaan van het omgaan met wapens en van oorlogsstrategie en -tactiek, houden een duidelijk veiligheidsrisico in", luidt het.

Ook in Antwerpen zijn strijders geronseld voor Syrië. "Een tijd geleden is een Saudi-Arabische sjeik in een moskee in Borgerhout nog komen prediken ten voordele van de Syrische strijd", zegt Peter Velle van het Vlaams Comité voor Ex-moslims in de kranten. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud