Motorcycle Action Group organiseert vierde opstartweekend voor motards

Nu veel motorliefhebbers hun motor opnieuw van stal halen, organiseert de Motorcycle action Group (MAG) voor de vierde keer een opstartweekend voor motards. Het hele weekend helpen professionele instructeurs de motorrijders in het aanscherpen van hun vaardigheden en hun defensief rijgedrag. Het opstartweekend wordt georganiseerd in opdracht van Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt. Zij lanceerde eerder deze week een standaardcursus defensief rijden voor motorrijders.

Met de lente komt ook het motorseizoen weer op gang. Traditioneel gaat de start van het motorseizoen ook gepaard met een ongevallenpiek onder de motards. Om die piek tegen te gaan organiseert de Motorcycle Action Group (MAG) al enkele jaren een opstartweekend. In elke Vlaamse provincie staan het hele weekend lang professionele instructeurs gratis ter beschikking van de motorrijders. Aan de hand van enkele oefeningen zullen de meest belangrijke vaardigheden van de motorrijders aangescherpt worden. Het gaat om kijktechniek, remmen, zithouding, enz. Naast deze vaardigheden van de motorrijder zal er ook aandacht gaan naar de motorfiets zelf.

Tegelijk kunnen de motorrijders voortaan ook rekenen op een uniforme standaardcursus defensief rijden voor motorrijders onder de titel "Ready to Ride". De cursus vertrekt volgens minister Van Brempt vanuit het principe "teach the teacher" en zal aan alle rijscholen en rijopleidingscentra ter beschikking worden gesteld via de Vlaamse stichting Verkeerskunde. Meer dan de helft van de Vlaamse rijinstructeurs tekenden reeds in op de cursus. (DRM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud