Motoren mogen dan toch niet op voetpad parkeren

De Raad van State heeft het koninklijk besluit vernietigd waardoor motoren op het voetpad mochten geparkeerd worden. Het kb werd aangevochten door het Brussels gewest dat het de federale overheid kwalijk nam geen overleg te hebben gepleegd over de maatregel. De Raad volgde die redenering en vernietigde de tekst vorige maand.

Het koninklijk besluit van 11 juni 2011 geeft motorrijders de toestemming om hun rijwiel op het voetpad te parkeren indien er minstens anderhalve meter vrije ruimte blijft. Het Brussels gewest bestreed deze maatregel omdat het zich vooraf niet over de tekst had kunnen uitspreken, zoals wettelijk voorzien. De minimale vrije ruimte werd arbitrair vastgelegd zonder rekening te houden met initiatieven ten voordele van de voetgangers.

De Raad van State gaf het Brussels gewest gelijk, tot groot ongenoegen van de verenigingen van motorrijders. "Men praat veel over mobiliteit, maar velen twijfelen om de motor te gebruiken omdat men niet weet waar hem te stallen. Nogmaals houdt niemand rekening met de motorrijders", betreurt Fedemot-voorzitter Jean-Marie Jorssen. Hij vraagt de staatssecretaris voor Mobiliteit, Melchior Wathelet, een nieuw besluit te nemen. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud