Motorrijder omgekomen in Balen na ontvluchten politiecontrole

In Balen in de Antwerpse Kempen is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-jarige motorrijder om het leven gekomen nadat hij een politiecontrole ontvluchtte. De man kwam tijdens zijn vlucht aan hoge snelheid in aanrijding met een wagen die uit een zijstraat kwam gereden. Dat meldt de lokale politie van de zone Balen-Dessel-Mol.

Omstreeks middernacht wilde een politiepatrouille van de zone Kempenland in het Limburgse Leopoldsburg een motorrijder controleren, omdat de nummerplaat waarmee hij rondreed als gestolen geseind stond. De motorrijder negeerde echter de aanwijzingen van de politie en sloeg aan hoge snelheid op de vlucht. De motor bleek achteraf niet ingeschreven en niet verzekerd te zijn.

In de Steegstraat in het naburige Balen kwam een auto uit een zijstraat gereden, net toen de motorrijder langsreed. De 25-jarige bestuurster van de wagen kon een aanrijding niet meer vermijden. Zelf raakte ze slechts lichtgewond, maar de motorrijder werd door de klap weggekatapulteerd en kwam zwaar ten val. Hij overleed ter plaatse. De politiepatrouille zag het ongeval slechts vanop grote afstand gebeuren en was er dus niet rechtstreeks bij betrokken. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud