MR-congres schaart zich unaniem achter pamflet

Op het congres van de MR zondag in Luik was er geen dissidente stem te horen. De Franstalige liberalen schaarden zich eensgezind achter het pamflet dat door Richard Miller was opgesteld en maandag het fiat kreeg van het partijbestuur. Miller, die ook de algemene verslaggever van het congres was, kreeg een lang applaus en zijn tekst van een veertigtal pagina's over de waarden die de partij verdedigt, kon op lof van alle sprekers rekenen.

"Ik ben in geen jaren zo gelukkig geweest", vatte een militant in een tussenkomst de sfeer op het congres samen na de interne strubbelingen van afgelopen herfst waarbij het voorzitterschap van de partij in vraag gesteld werd.

Het pamflet, dat opgesteld werd na vergaderingen in de verschillende federaties, zal nu opnieuw intern besproken worden, waarna de militanten zich dan in de lente over een definitieve tekst kunnen uitspreken. Maar nu staat reeds vast dat het pamflet kan rekenen op de steun van de verschillende componenten van de MR, de MCC en het FDF. Ook Willy Borsus, die na de rebellie van de zogeheten Renaissance-groep als ondervoorzitter van de partij werd aangesteld, schaarde zich achter het pamflet.

Centrale waarden voor de MR die in het pamflet verdedigd worden, zijn werk en de verdediging van de vrijheden in een multiculturele samenleving.

Voor MR-voorzitter Didier Reynders is het met het oog op de toekomstige verkiezingen tijd voor mobilisatie en eenheid. (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud