MR-senator De Decker verbaasd over overname in Belgische pers van loze beschuldigingen

MR-senator Armand De Decker is verbaasd dat verschillende Belgische media een artikel uit het Franse satirische weekblad le Canard Enchaîné" overnemen waaruit zou moeten blijken dat het Belgische parlement op vraag van de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy de goedkeuring versnelde van een wet over de strafrechtelijke minnelijke schikking. Hij spreekt van loze beschuldigingen.

Volgens het blad zou Sarkozy hiervoor contact hebben opgenomen met De Decker. Maar in een mededeling benadrukt de ondervoorzitter van de Senaat dat hij op geen enkel ogenblik is tussengekomen tijdens de bespreking van het wetsvoorstel, noch inhoudelijk, noch procedureel. "De parlementaire handelingen tonen dit aan", aldus de MR-senator.

Hij wijst er voorts op dat het voorstel in februari 2011 werd ingediend door drie CD&V-Kamerleden. Het werd daarna eerst door de Kamer en later door de Senaat goedgekeurd door socialisten, liberalen, CD&V en cdH.

Ecolo verklaarde vrijdag "ongerust" te zijn over de wet na het artikel van het Franse weekblad. Maandag vroeg FDF-voorzitter Olivier Maingain in Le Soir de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie. (BENOIT DOPPAGNE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud