Muyters dient begrotingscontrole tegen eind april in bij Vlaams parlement

Minister Muyters heeft met het Vlaams parlement afgesproken om eind april de begrotingscontrole samen met de meerjarenbegroting in te dienen bij het Vlaams parlement. Hiervoor zal het overleg tussen de kabinetten van Begrotingsminister Philippe Muyters (N-VA) en o.a. de Vlaamse ministers van Onderwijs en Openbare Werken Smet (sp.a) en Crevits (CD&V) plaatsvinden in de komende weken.

"We hebben als Vlaamse regering een begrotingspad uitgetekend. In 2010 moet een tekort van een half miljard euro teruggedrongen worden. Volgens de parameters die we nu krijgen zullen er enkele honderden miljoenen euro's bespaard moeten worden." Muyters' woordvoerder Piet De Bruyn preciseert zo dat de besparingen binnen de Vlaamse regering niet exact overeenkomen met het bedrag van 1,5 miljard euro, zoals De Morgen zaterdag berichtte. "Dat is een cijfer dat berekend werd op basis van een ongewijzigd beleid zoals in de meerjarenbegroting van de vorige regering werd opgesteld". Een precies cijfer kon de woordvoerder er evenwel niet op plakken.

Niettemin wordt de begrotingscontrole heel belangrijk, klinkt het op het kabinet Muyters. "De begrotingsgesprekken zijn gepland in de komende weken", aldus De Bruyn.

Bij Crevits klinkt het dat er goede contacten zijn met Muyters en beseft men dat het niet makkelijk zal zijn om elk jaar 53 miljoen euro los te weken. "Ik ga eerst kijken hoe ik binnen mijn eigen administratie efficiëntiewinsten kan boeken en bijkomende middelen kan vrijmaken", aldus Crevits. Ze wijst wel op de algemene wens van het parlement dat de wegentoestand moet verbeteren.

(EYI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud