Muyters verdedigt BIV: "Kritiek van Touring uit de lucht gegrepen"

Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters (N-VA) hecht geen geloof aan de kritiek van Touring dat de hervorming van de BIV inventieve Vlamingen zal aanzetten hun wagen in een ander gewest in te schrijven.

"Dat kan niet, want in het Wetboek staat dat wie in Vlaanderen gedomicilieerd is en een wagen bezit, die ook moet inschrijven op dat domicilie. Zelfs voor wie hier langere tijd verblijft, geldt dat principe. Bij elke simpele wegcontrole wordt je inschrijvingsbewijs opgevraagd, samen met je identiteitskaart, dus wordt dat makkelijk gecontroleerd", zo reageert Muyters op de kritiek van de mobiliteitsorganisatie.

Volgens de minister is de enige mogelijke uitzondering een werknemer van een buitenlands bedrijf die zijn auto ook mag gebruiken buiten het woon-werkverkeer. Die hebben wel een attest van de BTW-administratie nodig.

De minister stipt tenslotte aan dat de verkeersbelasting in met name Wallonië is aangepast met een bonus malussysteem. Wie een wagen koopt die milieuvriendelijker is dan de vorige krijgt een bonus en omgekeerd. (PVO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud