N-VA blijft in peilingen grootste partij, aantal onbeslisten zeer groot

Uit een telefonische enquête die afgelopen weekend werd uitgevoerd in opdracht van de krant L'Avenir blijkt dat ongeveer de helft van de kiezers nog niet weet op wie zondag te stemmen. Bij de Vlamingen weten vier op tien kiezers het nog niet, bij de Walen is dat meer dan de helft. N-VA zou met 24,4% de grootste partij worden, voor CD&V (19,4%). In Wallonië blijft de PS (34,2%) ver voor op de MR (20,4%).

De onbeslistheid bij de kiezers is enkele dagen voor de verkiezingen dus nog groot. 42,6% van de Vlamingen, 53% van de Walen en 43,7% van de Brusselaars weet nog niet wat te doen in het stemhokje. Langs Vlaamse kant zouden vooral CD&V en sp.a en langs Franstalige kant Ecolo en cdH daarvan kunnen profiteren.

De goede score die N-VA haalt in de peilingen wordt ook nu bevestigd (24, %), al is de kloof met CD&V iets kleiner. De sp.a (15,5%) is de derde partij, voor Vlaams Belang (13,9%). Open Vld (13,2%) raakt niet uit het sukkelstraatje. Groen! klokt af op 7,9%. En Lijst Dedecker (3,2%) haalt ook in deze peiling de kiesdrempel niet.

In Wallonië blijft de PS veruit de grootste, voor de MR. Ecolo behaalt 18,4%, het cdH 17,3%.

Voor de peilingen werden 2.000 mensen telefonisch ondervraagd. De foutenmarge bedraagt voor Vlaanderen 3,7%, voor Wallonië 4,4%. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud