N-VA nieuw platform voor extreem rechts, waarschuwt Dewael

Door tal van ex-Vlaams Belangers in de partij op te nemen, is N-VA een platform geworden voor extreem rechts. Dat is de boodschap van Open Vld-fractieleider Patrick Dewael en Vlaams parlementslid Marleen Vanderpoorten in een opiniestuk in De Morgen. "Het extreem rechts gedachtengoed is een sluipend gif. Als je dat in je lichaam toelaat, raak je aangetast", luidt het.

Dewael zei in De Ochtend (Radio 1) vragen te hebben bij de screening van nieuwe leden die N-VA zou uitvoeren. De overstap van Karim Van Overmeire en Jurgen Ceder tonen volgens de Open Vld'er aan dat die screening niet selectief gebeurt. Hij waarschuwde ook dat de ex-VB'ers ook hun ideeën en gedachtengoed meebrengen.

Zaterdag raakte bekend dat de N-VA-top na het intern protest bij de komst van Ceder geen overlopers van het Vlaams Belang meer toelaat. Maar verschillende kranten melden maandag dat dit blijkbaar niet geldt voor lokale mandatarissen, aangezien Steven Dupont, provincie- en gemeenteraadslid die vorig jaar uit het VB stapte, de N-VA-lijst van Grimbergen zal duwen.

Voor Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter voert de N-VA een strooptocht uit op zijn partij. Via kandidaten met een VB-verleden proberen ze de Vlaams Belang-kiezers aan te spreken. Dewinter had op Radio 1 ook een boodschap aan de overlopers: maak u nuttig en overtuig de N-VA om na de lokale verkiezingen het cordon sanitair te doorbreken en samen het Vlaams Belang een meerderheid te vormen.

(AHO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud