Advertentie

N-VA slaat alarm over corruptie bij politie

Kamerlid Koenraad Degroote (N-VA) heeft naar eigen zeggen "ernstige aanwijzingen" dat naast Glenn Audenaert nog meer politiemensen steekpenningen hebben gekregen om de hoofdzetel van de federale politie te verhuizen naar het centrum van Brussel. Dat zegt hij zaterdag in de krant De Tijd.

"Ik ben benaderd door een goedgeplaatste getuige die verklaart dat meerdere politiemensen zijn beïnvloed om dit miljoenencontract te laten doorgaan", zegt Degroote, die lid is van de parlementaire begeleidingscommissie van politiewaakhond Comité P. "Ik noem geen namen. Het gerecht moet dit spoor onderzoeken."

Het gerecht in Dendermonde, dat onderzoek voert naar Audenaert, heeft nog niet beslist wat het met de nieuwe gegevens zal doen. Uiterlijk op 1 december volgend jaar zullen meer dan 2.000 mensen van de federale politie verhuizen naar het vernieuwde Rijksadministratief Centrum in hartje Brussel. De overheid zal minstens 18 jaar lang 13,2 miljoen euro per jaar betalen om 65.000 m2 te huren.

Politiebaas Catherine De Bolle zegt nu openlijk aan De Tijd dat ze het project te duur vindt. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) vindt dat ook: "Maar dit is een beslissing uit 2009. Ik zou het anders gedaan hebben. Maar ik wil er nu niet op terugkomen." (NAJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud