Advertentie

N-VA vindt vermogensbelasting bespreekbaar

N-VA is bereid te praten over een vermogensbelasting als die kadert in een grotere fiscale hervorming. "Het moet gaan om een verschuiving van lasten en het mag niet dienen om het gat in de begroting dicht te rijden", zei N-VA-begrotingsspecialist Steven Vandeput in De Zevende Dag.

De regering zal zich de komende dagen buigen over de begroting. Oppositiepartij N-VA wil niet weten van bijkomende lasten. "Er zijn tal van mogelijkheden om te besparen. In de sociale zekerheid, en meer bepaald in de geneeskundige verzorging", zei Vandeput.

Groen-fractieleider Stefaan Van Hecke vreest dat de regering opnieuw "honderd kleine maatregelen neemt" zonder structurele hervormingen door te voeren. Hij vindt dat de lasten op arbeid naar omlaag moeten, en dat het inkomensverlies voor de overheid gecompenseerd moet worden door, onder meer, een vermogensbelasting of "misbruiken" bij de notionele intrestaftrek aan te pakken.

Een vermogensbelasting mag voor de N-VA geen begrotingsmaatregel zijn. Maar als er gesproken wordt over belastingverschuivingen in het kader van een grote fiscale hervorming, vindt Vandeput zo'n belasting wel bespreekbaar. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud