N-VA voelt zich gesterkt door kritiek onderwijsvakbond

N-VA meent dat er in Vlaanderen geen draagvlak is voor de onderwijshervorming die minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) voorstelt. De N-VA voelt zich gesterkt door de kritiek van de christelijke onderwijscentrale COC, de grootste onderwijsvakbond in Vlaanderen, blijkt uit verklaringen voor het N-VA-partijbestuur.

Het wegwerken van de schotten tussen ASO, TSO en BSO is van een de krachtlijnen uit Smets hervormingsplan. De Wever zei zondag nog eens dat hij het ASO alvast niet wil afschatten, omdat dat goed werkt.

"We hebben al het allerbeste onderwijs, voor alle leerlingen. We zouden beter luisteren naar onze talrijke leraars en ouders", zei partijvoorzitter Bart De Wever. "De kracht van verandering is de kracht van verbetering. Tene quod bene (behoud wat goed is)", zei De Wever aan de VRT-radio.

N-VA-viceminister-president Geert Bourgeois wees naar de brief die het COC zondagavond naar de Vlaamse regering heeft geschreven. "De schotten die nu bestaan vervangen door andere heeft geen zin", zei Bourgeois.

Gisterenavond bevestigden de drie voorzitters van de coalitiepartijen CD&V, sp.a en N-VA bij Vlaams minister-president Kris Peeters dat ze de zoektocht naar een akkoord niet staken. De kabinetten van de drie partijen proberen het overleg maandag terug vlot te trekken. Voorlopig gebeurt dat via afzonderlijke contacten. Wanneer de voltallige Vlaamse regering terug rond de tafel gaat zitten, is nog niet duidelijk. Woensdag is er in het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat gepland. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud