Naaktfietsers palmen Brussel in voor minder autoverkeer

Voor het zesde jaar op rij vindt in Brussel een naaktfietshappening plaats op zaterdag 19 juni onder de noemer Cyclonudista. De deelnemers pleiten voor een gezondere samenleving en minder autoverkeer. Dat meldt Dimitri Dhuyvetter van Cyclonudista donderdag.

De naaktfietshappening is een feest van burgers die zich zorgen maken over de impact van het autoverkeer op de hele planeet. "De planeet is even kwetsbaar als wijzelf. Rij dus zonder motor en zonder valse schaamte. Trek je kleren uit en fiets enkele rondjes met ons mee", zegt Dhuyvetter. "De fietsparade biedt een echt alternatief tegenover het gewelddadig en vervuilend verkeer. De fiets heeft een heilzame uitwerking op alle niveaus want autoverkeer maakt steden verstikkend en gevaarlijk. Bovendien wordt het ecologisch evenwicht van de planeet verstoord."

Het startschot voor de Cyclonudista wordt gegeven op het Muntplein op 19 juni om 14 uur. Door naakt te fietsen willen de deelnemers de op consumptie gebaseerde levenswijzen diepgaand in vraag stellen. Op 12 juni vinden er ook al gelijkaardige manifestaties plaats in Londen, Madrid en Amsterdam. (COR 939)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud