Naams parket wil ex-politiebaas Koekelberg voor rechter wegens verkrachting

Het parket van Namen wil dat ex-politiebaas Fernand Koekelberg (58) voor de rechtbank verschijnt op verdenking van verkrachting. De raadkamer beslist volgende week al. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

In juli 2011 diende een ex-vriendin van de voormalige commissaris-generaal een klacht in tegen hem. De twee hadden enkele maanden een relatie gehad. Die eindigde in juni 2011, maar een maand later zou Koekelberg de vrouw overmeesterd en verkracht hebben. Een dokter die haar onderzocht, vond op haar lichaam ook effectief sporen die op geweld konden wijzen. Koekelberg werd daarop in verdenking gesteld en geschorst, maar bleef de feiten altijd ontkennen. Hij drong ook aan op een psychologisch onderzoek van de vrouw.

Eind vorig jaar rondde het Naamse gerecht het onderzoek naar Fernand Koekelberg af. En in de eindvordering vraagt het Naamse parket om Koekelberg voor de rechter te brengen wegens verkrachting.

Nu is het aan de raadkamer. Die moet volgende week, op woensdag 13 februari, beslissen of de ex-politiebaas effectief doorverwezen wordt en zich dus moet verantwoorden in de rechtbank. (ANA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud