Namen is meest duurzame gemeente van België

De stad Namen is de meest duurzame gemeente van België. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens een officiële ceremonie in het stadhuis van Brussel. De Antwerpse gemeente Merksplas kreeg een speciale vermelding.

De verkiezing van de meest duurzame gemeente was aan haar eerste editie toe en is een organisatie van Cofely Services, een filiaal van de groep GDF Suez. Tweeënzestig gemeenten dienden iets meer dan 80 dossiers in.

Een onafhankelijke jury, voorgezeten door ontdekkingsreiziger en ondernemer Alain Hubert, nomineerde één project per provincie. Anderlecht vertegenwoordigde het Brussels hoofdstedelijk gewest. De andere genomineerden waren Houthalen-Helchteren, Londerzeel, Merksplas, Oostende, Ronse, Chaudfontaine, Dour, Gouvy, Namen, en Ottignies-Louvain-la-Neuve. Namen kreeg als eerste winnaar een bedrag van 5.000 euro om toekomstige duurzame projecten te financieren. Het project van de stad trok de aandacht omdat het alle aspecten van duurzaamheid omvat: van behoud van de groene ruimte over huisvesting tot de ontwikkeling van openbaar vervoer in het centrum.

Merksplas kreeg een speciale vermelding vanwege de originaliteit van zijn project, waarin plantaardig en landbouwafval wordt gerecycleerd voor de productie van gas en elektriciteit.

(KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud