NAVO-pilotenopleiding verhuist van Florennes naar Spanje

Het Tactical Leadership Programma (TLP), een opleiding voor piloten van NAVO-jachtvliegtuigen, zal in juni 2009 verhuizen van de luchtmachtbasis in Florennes naar Spanje. Zo'n vijftig jobs zullen verdwijnen. Het programma werd sinds 1989 in België georganiseerd. Dat vernam Belga maandag.

Het TLP verlaat op 30 juni de basis in Florennes en gaat op de luchtmachtbasis van Albacete opnieuw van start, zo zei de commandant van het TLP, de Belgische kolonel Johan Steyaert.

Voor het vertrek uit België zullen volgend jaar nog drie opleidingssessies georganiseerd worden. Ondertussen wordt de nodige infrastructuur in Spanje afgewerkt.

De sluiting in Florennes is onvermijdelijk door de verzadiging van het Belgische luchtruim en dat van de buurlanden. De Spaanse site staat ook garant voor betere weersomstandigheden voor de complexe formaties.

De 49 burgers die momenteel op de basis werken, verliezen hun job en de zestigtal leden van de multinationale generale staf van het TLP keren terug naar hun vaderland. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud