Nederlands team wint zonnewagenrace

Het Nuon Solar Team van de Technische Universiteit Delft heeft donderdag voor de vierde keer op rij de World Solar Challenge, de race voor auto's op zonne-energie, gewonnen. De zonneauto Nuna4 passeerde om 16.55 uur plaatselijke tijd, vijf minuten voor de deadline, de officiële finishlijn nabij het Australische Adelaide. De Belgische Umicar Infinity is nog niet aangekomen maar ligt op de tweede plaats.

De Nuna4 moest donderdag nog een dikke 770 kilometer afleggen. De verwachting was dat het team uit Delft de eindstreep net wel of net niet zou halen.

Voor het Nuon Solar Team en rijder Oliver van der Meer is de race nog niet helemaal afgelopen. Vrijdag rijdt de Nederlandse zonnewagen Adelaide binnen, als "een soort van ereronde". Waarschijnlijk hebben de Nederlanders het vorige record van 29 uur 11 minuten niet gebroken.

De Belgische Umicar Infinity strandde donderdag op zowat 130 km van de finish, maar nog steeds in tweede positie, aldus een woordvoerder en zo blijkt ook uit het voorlopige uitslagenbord. Als alles goed gaat rijdt de Belgische zonnewagen vrijdag als tweede over de finishlijn, voor de Australische Aurora. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud