Advertentie

Negen op tien scholieren kunnen rijbewijs gratis halen op school

In het nieuwe schooljaar kunnen scholieren van het zesde en zevende jaar secundair onderwijs in 90 procent van de Vlaamse scholen via het project "Rijbewijs op School" hun theoretisch rijexamen afleggen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (sp.a) bekendgemaakt.

Het project bereikt zowat 55.000 scholieren in 720 scholen. Eerst krijgen de leerlingen een pakket van 8 uur verkeerseducatie. Daarin worden naast de wegcode ook thema's als verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit behandeld. Na de lessen kunnen de scholieren gratis in de eigen school hun theoretisch examen afleggen.

Voor Rijbewijs op School trekt Van Brempt 3 miljoen euro uit. "Rijbewijs op School is een eerste stap naar een gratis, professionele basisrijopleiding voor jongeren", zegt Van Brempt. De minister wil volgend jaar ook extra steun voor de praktische rijopleiding. "In het najaar organiseer ik samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een ronde tafel om te bekijken hoe we vanaf volgend schooljaar ook jongeren professioneel kunnen ondersteunen in de praktische rijopleiding."

Het project draaide vorig schooljaar proef in 25 scholen. Eerder raakte al bekend dat van de 1.342 betrokken leerlingen er 746 (55,6 procent) slaagden. Bij de examencentra slaagt 48 procent van de deelnemers. (THD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud