Advertentie
Advertentie

Netwerk tegen Armoede maakt negatieve balans op van 10 jaar armoedebeleid

Het Netwerk tegen Armoede blies vandaag tien kaarsen uit. De balans van tien jaar armoedbeleid is volgens de organisatie niet positief: "De armoede is de voorbije tien jaar niet gedaald. Een op de tien Vlamingen leeft in armoede, een cijfer dat al jaren stagneert. De kinderarmoede is in tien jaar tijd zelfs verdubbeld en ligt nu ook op bijna 10 procent."

De Vlaamse regering riep armoedebestrijding uit als absolute topprioriteit, zegt het netwerk. Vandaag is die belofte echter nog veel te weinig in concrete maatregelen omgezet, klaagt de organisatie.

"De deadline voor 43.000 bijkomende sociale woningen is verschoven van 2020 naar 2023. De huurpremie is er ondertussen, maar alleen voor wie al vijf jaar wacht op een sociale woning. We blijven wachten op budget voor versterking en uitbreiding van de wijkgezondheidscentra en de automatische toekenning van de schooltoelage is doorgeschoven naar schooljaar 2014-2015 en dus naar de volgende Vlaamse regering."

Conclusie, aldus de organisatie; "De tiende verjaardag van het Armoededecreet biedt weinig reden tot vieren".

Het Netwerk tegen Armoede en zijn verenigingen willen daarom een kritische luis in de pels blijven van het beleid, zowel lokaal als Vlaams. "Het is meer dan nodig." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud