Advertentie

Neveneffecten geven Kansspelcommissie wind van voren

De televisiemakers Neveneffecten pikken het niet dat de federale Kansspelcommissie in haar jaarverslag 2011 schrijft dat de belspelletjes die ze met hun programma 'Basta' aan de kaak stelden geen bedrog zijn. Op hun website posten ze vandaag maandag informatie die het jaarverslag van de commissie moet weerleggen. Het bericht staat in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Neveneffecten publiceren een lijst met klachten over belspelletjes op de Franstalige televisie, waartegen de Kansspelcommissie volgens hen nooit opgetreden heeft. Ook tonen ze een lijst met alle fouten in Vlaamse belspelletjes - meer dan de commissie in haar jaarverslag vermeldt.

Volgens de tv-makers staat de Kansspelcommissie te dicht bij de sector. Marc Callu, die deel uitmaakt van de controlecel van de commissie, is het met die kritiek niet eens. "Wij hebben weet van vier fouten bij Vlaamse belspelletjes. Is dat bedrog? Wij denken van niet. De fouten kunnen per ongeluk in het spel zijn geslopen."

Callu vindt het wel een goede zaak dat na de Basta-uitzending van vorig jaar een gerechtelijke procedure werd opgestart tegen producenten van belspelletjes met een onvindbare oplossing. Desondanks nu al duidelijk stellen dat het niet om bedrog gaat, is volgens Callu niet voorbarig.

Gevraagd naar de klachten over de Franstalige belspelletjes zegt de woordvoerster van de commissie: "De Kansspelcommissie voert een transparant klachtenbeleid. Maar nu (tijdens het weekend, nvdr) kunnen we daar geen details over geven".

In een open brief hekelen Neveneffecten ook dat de belspelletjes niet verboden worden vanuit het federale niveau. (GEJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud