Niet-benoemde burgemeesters: "klinkklare onzin van Le Vif"

N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke ontkent dat hij op een lokale N-VA-vergadering vorige week gepleit heeft voor een snelle benoeming van de drie niet-benoemde burgemeesters uit de rand rond Brussel, zoals Le Vif/L'express donderdag geschreven heeft. Hij betreurt dat het weekblad "één zin uit een heel betoog isoleert en daar een kwalijke interpretatie aan geeft".

"Klinkklare onzin", reageert Bracke in een mededeling. "Er kan geen twijfel zijn: wie de wet negeert, kan niet/nooit benoemd worden, niet in de Rand, en elders ook niet."

Volgens het Kamerlid trok Le Vif zijn woorden uit hun context. "Ik heb wel gezegd dat de staatshervorming over veel belangrijker dingen gaat dan de benoeming van drie weerbarstige burgemeesters", verduidelijkt Bracke. "BHV is een relict uit het verleden dat om principiële redenen absoluut moet worden opgelost, maar bij de staatshervorming staat er heel veel meer op het spel dan het burgemeesterschap van drie gemeenten."

Tot slot merkt Bracke nog op dat niemand in het publiek ook maar één opmerking maakte tijdens zijn betoog. "Wie zomaar zou pleiten voor de benoeming van de drie burgemeesters komt daar op een gewone N-VA-bijeenkomst anders niet zo gemakkelijk mee weg", besluit hij fijntjes.

(KNS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud