Niet essentiële reizen naar Thailand worden afgeraden

De Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken raadt alle niet essentiële reizen naar Thailand af. De Belgen die in de hoofdstad Bangkok zijn, worden geadviseerd onnodige verplaatsingen te vermijden. Mits inachtneming van een aantal specifieke veiligheidsmaatregelen kan in de rest van het land veilig gereisd worden.

Sinds 8 april zijn er betogingen in Bangkok en in verschillende delen van het land, waaronder in Pattaya, het noorden en het noordoosten. In Bangkok, waar sinds zondag de noodtoestand geldt, wordt het verkeer geregeld geblokkeerd door betogers op verschillende belangrijke verkeersassen.

Voor reizigers is de grootste voorzichtigheid geboden in Thailand, zegt Buitenlandse Zaken. De Belgen wordt aangeraden om de plaatsen te vermijden waar er betoogd wordt. "De Belgen worden eraan herinnerd dat er eind 2008 rellen zijn geweest voor de zetel van de regering en de luchthavens. Bij deze rellen werden buitenlanders niet geviseerd of specifiek bedreigd", aldus de FOD Buitenlandse Zaken.

Voorts bestaat de kans dat het luchtverkeer kan worden verstoord door blokkades of stakingen. "Reizigers moeten er rekening mee houden dat hun reisplannen hierdoor kunnen worden gewijzigd", luidt het. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud