Niet minder conflicten door nieuwe echtscheidingswet

De nieuwe echtscheidingswet, nu precies één jaar oud, heeft het aantal conflicten niet verminderd. Dat zegt advocate Liliane Versluys, gespecialiseerd in echtscheidingen, woensdag in Het Laatste Nieuws. Ook CD&V-parlementsleden Els van Hoof en Katrien Schrijvers stellen in De Standaard en Het Nieuwsblad dat er geen vermindering is.

"De nieuwe wet was bedoeld om vechtscheidingen te vermijden. Maar over de kinderen en de verdeling van goederen gaat het nog steeds hard tegen hard", zegt Versluys. Bovendien zijn nog niet alle discriminaties weggewerkt.

CD&V vindt dat een vrouw die haar loopbaan terugschroeft om voor het gezin te zorgen, bij een echtscheiding recht heeft op een schadevergoeding. Van Hoof en Schrijvers stellen voor om in huwelijkscontracten een clausule te laten opnemen over de rolverdeling in het gezin. Het huwelijkscontract moet volgens hen verplicht gewijzigd worden wanneer één van de beide partners in onderling overleg meer thuisblijft om voor het gezin te zorgen. Als een van de partners daardoor minder eigen inkomsten heeft, heeft hij of zij bij een echtscheiding recht op een schadevergoeding. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud