Niet uitgesloten dat Woestijnvis opnieuw programma's maakt voor VRT

Leo Hellemans, directeur media van de VRT, sluit niet uit dat Woestijnvis in de toekomst opnieuw programma's zal maken voor de openbare omroep. "Ik verwacht dat er de komende jaren opnieuw een samenwerking zal komen", zo zei Hellemans dinsdag in "De Ochtend".

Toen productiehuis Woestijnvis de overnamestrijd rond VT4 en Vijftv won, kwam het tot een breuk tussen de VRT en haar voormalige "hofleverancier" Woestijnvis. Maar die breuk hoeft dus niet definitief te zijn, zo laat Hellemans verstaan.

De VRT en Woestijnvis mogen dit najaar dan wel (samen met de VMMa) verwikkeld zijn in een felle strijd om de kijker, en soms lopen de spanningen tussen de VRT en Woestijnvis nog eens op (denk aan de ruzie rond de toegang tot het VRT-archief), toch is het volgens Hellemans niet de bedoeling om er een "vechtscheiding" van te maken.

"We hebben samen een fantastisch traject afgelegd. Op een bepaald moment is daar een einde aan gekomen. Maar we zijn ervan overtuigd dat er een nieuwe samenwerking zal komen de komende jaren. We hebben hetzelfde DNA, we zijn samen groot geworden", aldus Hellemans.

Op de vraag of Woestijnvis dan opnieuw programma's zou kunnen maken voor de VRT, antwoordde Hellemans: "Waarom niet? Ook Wouter (Vandenhaute, baas van Woestijnvis, red.) zegt: 'waarom zouden we niet opnieuw samenwerken? '. Een programma als 'In Godsnaam', wat zit dat in godsnaam op VIER te doen. Dat hoort op de VRT, dan wordt het niet onderbroken door twee reclameblokken", aldus Hellemans. Ook "De Slimste Mens ter Wereld" is volgens Hellemans "nog altijd een VRT-programma".

(ERIC LALMAND)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud