Advertentie

Nieuw geval van Mexicaanse griep in België

Er is maandag één nieuw bevestigd geval en één waarschijnlijk geval van Mexicaanse griep in ons land. Dat meldt het Interministerieel Commissariaat Influenza. Er zijn nu 32 gevallen van Mexicaanse griep in België.

De positieve analyse betreft een man uit de provincie Antwerpen die zondag van New York terug naar België reisde. Omdat de man mogelijk al besmettelijk was tijdens de vlucht, hebben de gezondheidsautoriteiten besloten om de passagierslijst op te vragen. Als er andere passagiers risico hebben gelopen tijdens deze vlucht, zal de overheid contact met hen opnemen.

Het waarschijnlijke griepgeval betreft het dochtertje van de vrouw uit Antwerpen die op donderdag 18 juni via Londen terugkeerde uit New York. Op zaterdag 20 juni testte zij positief voor de A/H1N1-griep, waarop beslist werd om haar nauwe contacten preventief antivirale middelen aan te bieden. Zondag kreeg het kind koorts en andere griepsymptomen. Gezien het duidelijke verband, werd besloten om het kind meteen een behandelende dosis antivirale middelen te geven. Ze wordt thuis verzorgd en haar toestand is niet onrustwekkend. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud