Nieuw onderzoek naar "maandagnachtpyromaan" na brandstichting in Deinze

In het Oost-Vlaamse Deinze heeft het in de nacht van maandag op dinsdag gebrand in het stedelijk recreatiedomein De Brielmeersen. Volgens de eerste vaststellingen van een branddeskundige gaat het om een aangestoken brand, zo werd vernomen bij het Gentse parket. Er wordt onderzocht of er een verband is met eerdere brandstichtingen in de regio, die telkens in de nacht van maandag op dinsdag gebeurden.

De brand vernielde de cafetaria en een aanpalend gebouw op het stedelijk recreatiedomein. Het Gentse parket stelde een branddeskundige aan. Volgens de eerste vaststellingen was er tussenkomst van derden en gaat het om brandstichting. Het labo en een branddetectiehond zullen ter plaatse komen voor verder onderzoek.

Politie en parket onderzoeken of er een verband is met de opzettelijke brandstichtingen eind vorig jaar in twee restaurants in Deinze en in drie horecazaken in de regio Kortrijk. De branden gebeurden telkens in de nacht van maandag op dinsdag rond drie uur, maar de brandstichter werd nooit gevonden.

De brandweer moest afgelopen nacht ook uitrukken voor een brand in een serviceflat in het woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius in Deinze, maar die brand kende volgens de eerste vaststellingen een accidentele oorzaak.

(MUA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud