Nieuw-Zeelandse onbekende soldaat wordt op 25 februari opnieuw begraven in Mesen

Op 25 februari worden de stoffelijke overschotten van een onbekende soldaat uit de Eerste Wereldoorlog opnieuw begraven in het West-Vlaamse Mesen. Dat meldt de ambassade van Nieuw-Zeeland vanmiddag. Heel wat Nieuw-Zeelandse autoriteiten zakken daarvoor af naar de grensstad.

In april 2012 vonden archeologen van het bedrijf Adede tijdens opgravingen in Mesen de overblijfselen van een onbekende soldaat. Gebaseerd op objecten, waaronder een eenheidsinsigne, en de vindplaats werd later aangenomen dat het ging om een Nieuw-Zeelandse soldaat wiens identiteit echter onbekend bleef.

De stoffelijke overschotten worden op 25 februari opnieuw begraven, met name op het Ridge British Cemetery in Mesen. Dat gebeurt in aanwezigheid van prominenten, onder wie de Nieuw-Zeelandse ambassadeur in België Paula Wilson, het hoofd van Defensie luitenant-generaal R.R. Jones, de betrokken archeologen en een delegatie van de vrijwilligersorganisatie Last Post, die ook dagelijks hulde brengt aan de overleden slachtoffers aan de Ieperse Menenpoort.

Vorig jaar vond ook al zo'n plechtigheid plaats, tevens voor een onbekende Nieuw-Zeelandse soldaat die in 2011 werd gevonden. De overschotten worden begraven naast zijn onbekende landgenoot. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud