Nieuwe autokentekens in 2010 (La Dernière Heure)

België kan in 2010 het gestandardiseerde Europese model voor autonummerplaten invoeren. Wagens zouden dan voorzien zijn van een nummerplaat met zwarte tekens op een witte achtergrond, voorafgegaan door de kenletter van het land op een blauwe achtergrond. Dat bericht La Dernière Heure zaterdag.

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) heeft aan zijn administratie een voorbereidend dossier gevraagd, dat aan de regering kan voorgelegd worden. "Hij hoopt het Europese model in 2010 in te voeren. Brussel is de hoofdstad van Europa en ons land neemt vanaf 1 juli 2010 het Europese voorzitterschap waar", aldus de woordvoerder van Schouppe.

Door de aanwezigheid van het logo van het land, is de Europese nummerplaat aanzienlijk groter dan de huidige nummerplaat.

Op dit ogenblik is de verdeling van platen gratis. Het systeem wijzigen kan ook het gratis karakter in gevaar brengen, aldus La DH. In vergelijking met de huidige kentekens (rode karakters op een witte achtergrond) zijn de Europese nummerplaten beter afleesbaar voor automatische radars. (GEL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud