Advertentie

Nieuwe manifestatie in Malonne tegen vrijlating Michelle Martin

In Malonne hebben 250 mensen zondag rond 16 uur deelgenomen aan een manifestatie tegen de vrijlating van Michelle Martin. De ex-vrouw van Michel Dutroux zou na haar vrijlating onderdak krijgen in het clarissenklooster in Malonne. De nieuwe manifestatie, waaraan ook federaal parlementslid Laurent Louis deelnam, verliep kalm.

Eerder zondagmiddag was er op dezelfde plaats een andere manifestatie, georganiseerd door Nation.be, waaraan een twintigtal mensen deelnamen. Die actie verliep volgens ooggetuigen minder rustig. Sommige manifestanten probeerden voorbij de versperringen van de politie te geraken en maakten amok.

De politie gebruikte traangas, zegt een inspecteur van de politie van Namen. Er was een veertigtal politieagenten aanwezig in Malonne.

In Malonne daagden zondagochtend al een zeventigtal mensen op voor een manifestatie tegen de komst van Michelle Martin naar het clarissenklooster. Die betoging verliep rustig. De deelnemers droegen foto's bij zich van de slachtoffers van Marc Dutroux en spandoeken met daarop boodschappen als "30 jaar is 30 jaar" en "Zwarte mars". (715)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud