Advertentie

Nieuwe surfclub moet watersporten in De Panne promoten

In De Panne is de nieuwe surfclub ingehuldigd. Hiermee wil de gemeente De Panne watersporten promoton bij haar inwoners, maar ook bij tweedeverblijvers en toeristen. Het project werd ook gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

De bij momenten winterse omstandigheden pasten niet helemaal bij de inhuldiging van een surfclub. "We hebben inderdaad alles binnen moeten laten doorgaan. Gelukkig hebben we een groot overdekt terras", lacht schepen van Sport Ann Woestijn. "Met de nieuwe surfclub willen we de watersporten promoten, en jonge gasten aantrekken. Ook de kitesurfschool onder leiding van Steve Verelst zal in de nieuwe surfclub worden ondergebracht."

De eerste plannen voor de bouw van een nieuwe surfclub dateren al van een kleine tien jaar geleden. "Er zijn wel wat moeilijkheden met de bouwaanvraag geweest", aldus schepen Woestijn. "Vroeger was de surfclub in een oude bunker, maar het bleek niet mogelijk om die te restaureren. Het gebouw voldeed niet meer aan de eisen van vandaag." De nieuwe surfclub ligt als het ware onder een duin aan het strand van De Panne.

De bouw van de surfclub werd verwezenlijkt door een Europese en een Vlaamse subsidie. De Vlaamse regering kende een subsidie van 75.000 euro toe in het kader van het derde Kustactieplan. Een kabinetsmedewerker van Vlaams minister Geert Bourgeois huldigde samen met schepen Ann Woestijn het gebouw officieel in. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud