Nieuwe vleermuissoort in Brussel

De Franstalige milieuvereniging Natagora heeft in Oudergem een vleermuissoort waargenomen die tot dusver nooit in België voorkwam. Het geluid van de Kuhls dwergvleermuis werd in augustus op de binnenplaats van het Rood Klooster in deze Brusselse gemeente gehoord, zegt de vereniging in een mededeling.

De Kuhls dwergvleermuis, genoemd naar de Duitse natuuronderzoeker Heinrich Kuhl (1797- 1821), komt onder meer in Frankrijk voor, langs de Atlantische kust. Dat deze zuiderse soort, die zich in de omgeving van huizen en gebouwen ophoudt, nu ook in België aanwezig is, komt volgens Natagora mogelijk door de klimaatopwarming. De natuurvereniging stipt hier wel bij aan dat steeds meer onderzoek naar vleermuizen wordt gedaan en dat specialisten met gesofisticeerd materiaal toenemen op het terrein.

De jongste tijd werd de aanwezigheid van nog twee andere nieuwe vleermuissoorten in België ontdekt: de grote rosse vleermuis in de lente van dit jaar in Vlaanderen en de Myotis alcathoe in de zomer van 2011 in Wallonië. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud