Nieuwjaarsbrief Delcour: vrijwillige legerdienst niet gedragen

De kritiek van chef Defensie Charles-Henri Delcour op de vrijwillige legerdienst, het plan van minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) dat al door de Kamer is goedgekeurd, wijst erop dat het systeem niet gedragen wordt binnen het departement Defensie. Dat zegt sp.a-Kamerlid en lid van de commissie Defensie David Geerts in een persbericht.

Delcour schrijft in zijn nieuwjaarsbrief aan zijn korpscommandanten dat hij vreest dat de vrijwillige legerdienst erg veel zal kosten en maar weinig zal opleveren. De sp.a vraagt nu dat de regering het "idee" intrekt.

David Geerts toont zich voorstander van een Dienst Collectief Nut, een idee van ex-defensieminister André Flahaut (PS) om probleemjongeren een opleiding te geven. "Dit idee zou ik willen doortrekken naar andere sectoren, waaronder de zorgsector", zegt Geerts.

Op een persconferentie, waar hij onder meer reageerde op de brief van Delcour, zei De Crem dinsdagmiddag dat het systeem van vrijwillige legerdienst "hoe dan ook doorgaat". "Het is een groot succes, al bijna 900 jongeren hebben zich aangemeld", aldus de minister. (GEJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud