Nog altijd geen akkoord over asiel en migratie

De regering is het nog altijd niet eens geraakt over het luik asiel en migratie uit het regeerakkoord en dus ook niet over de manier waarop mensen zonder papieren moeten worden behandeld. De zoektocht naar een "evenwichtig akkoord" wordt de komende weken voortgezet, verklaarde minister van Asiel en Migratie Annemie Turtelboom vrijdag na afloop van de ministerraad.

Het thema verdeelt de meerderheid al verschillende maanden. PS en cdH hopen op een soepelere houding tegenover mensen zonder papieren en hongerstakers, maar de andere meerderheidspartijen, MR, CD&V en Open Vld, zitten daarover niet op dezelfde lijn. Dat PS en cdH openlijk de aan de gang zijnde hongerstakingen steunen, valt bij de andere partijen niet in goede aarde. De rondzendbrief die er moet komen voor mensen zonder papieren laat dan ook op zich wachten.

Na afloop van de ministerraad bleek vrijdag dat een akkoord hierover voor de vakantie er niet meer in zit. Volgens minister Turtelboom werden op de ministerraad de werkzaamheden besproken van de werkgroep die zich over het dossier buigt en legde ze haar collega-ministers de nota voor over wie waarvoor verantwoordelijk is bij hongerstakingen. "De nota geeft een overzicht van de wettelijke bepalingen en wettelijke verantwoordelijkheden terzake", luidde het. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud