Noodweer: enkel materiële schade in Tienen en Leuven

Het onweer dat woensdagmiddag over het land trok, heeft in Tienen en Leuven lelijk huisgehouden, maar daarbij zijn geen gewonden gevallen. Dat melden de brandweer van Tienen en de Leuvense lokale politie. De hulpdiensten van beide regio's werden overstelpt met noodoproepen en de brandweer heeft nog enkele uren werk om alle schade op te ruimen.

De Tiense brandweer kreeg tijdens het onweer een 400-tal oproepen te verwerken. Ongeveer de helft daarvan betrof lichte stormschade, zoals kleine takken die op het wegdek lagen, maar heel wat mensen belden ook over omvergewaaide bomen, vernielde daken of weggewaaide schouwen. Onder meer in de Stoopkensstraat en op de Boudewijnlaan in Hoegaarden raakten daken beschadigd door het zware onweer. Hetzelfde gebeurde in Geetbets en op verschillende plaatsen in Tienen.

In Tienen noch in Leuven maakte het noodweer evenwel slachtoffers, ook al werd bijvoorbeeld de markt van Kessel-Lo verrast door de snelheid waarmee het onweer toesloeg. Verschillende markttenten werden zo door wind en regen vernield.

Elders in het Leuvense stond de Tiensesteenweg bijna volledig onder water, op één rijstrook na. Ook op de Naamsesteenweg was het moeilijk rijden, terwijl De Diestsesteenweg versperd raakte door een omgewaaide boom. Op de 1-meilaan versperden verschillende zware takken het fietspad, en dreigde de beek die naast de laan loopt, het wegdek te overstromen.

Uit voorzorg had de Leuvense politie vanaf 16 uur de stadsparken, het provinciaal domein en het Sportkot van de universiteit laten ontruimen. (COR 230)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud