NSPV dreigt te staken indien werkomstandigheden voor EU-voorzitterschap niet verbeteren

Het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV) dreigt te staken indien er geen maatregelen worden genomen voor het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie, dat op 1 juli start. De politiediensten zijn niet uitgerust om de orde te handhaven in geval van geweld, hekelt Philip Van Hamme, nationaal voorzitter van de NSPV, vrijdag.

De vakbond eist kogelvrij vesten, uniformen die geschikt zijn voor gewelddadige incidenten en vooral een groter aantal opgeleide agenten. Slechts 400 agenten zijn klaar om op het terrein te werken. De NSPV vraagt het dubbel, terwijl "er voorzien was dat we met 1.200 man de veiligheid op belangrijke Europese bijeenkomsten zouden garanderen", voegt Van Hamme er aan toe.

"De opleidingen kwamen te laat en waren te beperkt. Zelfs tijdens trainingen raakten agenten gewond en verbrand bij gebrek aan degelijke uitrustingen", klaagt de voorzitter.

De vakbond zal woensdag 16 juni met de autoriteiten onderhandelen, met inbegrip van de commissaris-generaal van de federale politie, Fernand Koekelberg.

Als er geen oplossingen gevonden worden tegen het einde van dit overleg, kunnen er stakingen plaatsvinden vanaf 20 juni. De acties zullen ook na 1 juli doorgaan als de situatie niet evolueert.

De NSPV hoopt dat de andere vakbonden de acties zullen steunen. "Dit belangt alle politieagenten aan", besluit Van Hamme. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud