Advertentie

OCMW Brussel vangt slachtoffers van brand appartementsgebouw Anspachlaan op

De slachtoffers van de ontploffing en brand in het appartementsgebouw aan de Anspachlaan 184 in Brussel van vorige zaterdag hebben maandag bijstand gekregen van het OCMW via individuele gesprekken. Dat heeft de Brusselse OCMW-voorzitter Yvan Mayeur verklaard.

Een viertal personen blijft voorlopig in het hotel waar ze kort na de ramp waren ondergebracht. Anderen krijgen een flat toegewezen waar ze voorlopig onderkomen vinden. Sommigen krijgen ook financiële noodhulp. Daarnaast worden de slachtoffers bovenaan de wachtlijst geplaatst voor een woning van het OCMW en de stad Brussel.

Twee mensen verblijven nog in het ziekenhuis. Een van het is zwaar verbrand en moet volgens het OCMW nog zeker twee maanden in het ziekenhuis verzorgd worden. De slachtoffers krijgen ook bijstand voor het in orde brengen van hun dossier bij de verzekeringsmaatschappijen. Als daarbij kosten gemaakt worden, vallen die ten laste van het OCMW, aldus Yvan Mayeur.

Bij de brand raakten negen mensen gewond. Volgens een parketwoordvoerder heeft een expert het gebouw nog niet kunnen onderzoeken omwille van de instabiliteit. Vermoedelijk zal het expertenrapport spreken van een accidentele oorzaak.

Volgens de maatschappij Sibelga werd er geen gaslek vastgesteld en moet de oorzaak van de ramp gezocht worden op de vierde verdieping van het gebouw. Volgens brandweer en politie wijst alles er op dat het eerste slachtoffer, gestikt in de ontploffing, een sigaret zou hebben aangestoken in de buurt van een gasfornuis. De eigenaar van het gebouw benadrukt dat alles in het appartement op elektriciteit werkt. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud