'Oh Willy...' bekroond tot beste korte animatiefilm van Europa

De kortfilm 'Oh Willy...' van Emma de Swaef en Marc James Roels heeft donderdagavond in hety Franse Toulouse de 'Cartoon d'Or' gewonnen, de prijs voor de beste korte animatiefilm van Europa. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Het is de zoveelste prijs voor prent die al bijna 70 selecties op zak heeft en al meer dan tien prijzen won.

Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. Het is voor het eerst sinds het ontstaan van de Cartoon d'Or in 1991 dat een Vlaamse productie de prijs in ontvangst mag nemen. "De prijs bekroont bovendien enkel 'the best of the best': om op de shortlist van de Cartoon d'Or te komen, moet een film eerst de hoofdprijs wegkapen op één van de Europese topfestivals", zegt het VAF.

Eerder dit jaar won de film onder andere de Grote Prijs voor Beste Korte Animatiefilm op het Holland Animation Film Festival in Utrecht. Het voorbije weekend ging de Belgisch-Frans-Nederlandse coproductie nog met drie prijzen aan de haal.

De kortfilm met toont het verhaal van Willy. Hij keert terug naar de naturistencommune waar hij zijn jeugd doorbracht omdat zijn moeder, die er nog woont, op sterven ligt. Als ze na een kort herkenningsmoment haar laatste adem uitblaast, wordt Willy geconfronteerd met zijn levenskeuzes. Hij besluit de natuur in te vluchten en na enkele moeilijkheden start hij een nieuw leven onder de moederlijke bescherming van een groot harig beest. (HANDOUT BEAST ANIMATION)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud