Ondervraging levert geen nieuwe informatie over busongeval Sierre

Inlichtingen over de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijke verkeersongeluk op 13 maart 2012 in Sierre hebben geen echt bruikbare elementen opgeleverd om de oorzaken van het ongeluk na te gaan. Dat blijkt uit een tussentijds verslag van het onderzoek naar het ongeluk, dat donderdag door het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Wallis verspreid werd. De politie ging onder andere eventuele antecedenten na en het gedrag en de gezondheidstoestand van de chauffeur.

Uit het verslag blijkt bovendien dat de chauffeur op het moment van de feiten niet aan het telefoneren of sms'en was. Een expertiseverslag van de beelden van de videobewakingscamera's in de tunnel, samen met een 3D-bewerking, bevestigen eens te meer dat de chauffeur niet te snel reed.

Er moeten nu nog twee expertiseverslagen ingediend worden alvorens procureur Olivier Elsig een syntheseverslag van het strafonderzoek zal opmaken. Het gaat om een verslag van een cardioloog over de mogelijke gevolgen van de kransslagaderaandoening van de chauffeur, en een verslag van een dokter-specialist over de invloed van een geneesmiddel dat de chauffeur gebruikte op zijn rijgedrag.

Bij het ongeval met de Belgische bus kwamen 28 mensen om het leven, onder wie 22 kinderen. Het tussentijdse verslag van het strafonderzoek werd donderdagvoormiddag voorgesteld aan de families en nabestaanden van de slachtoffers. (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud