Advertentie

Onderzoek drugshandel - 18 leden van internationale criminele organisatie aangehouden

In het onderzoek naar de internationale drugsbende die donderdag is opgerold, heeft de onderzoeksrechter in Hasselt 18 personen aangehouden, onder wie een accountant en een gerechtstolk. Dat meldt het federaal parket. In Nederland zijn nog eens zes personen aangehouden, bij wie het kopstuk van de criminele organisatie. Het federaal parket heeft hun uitlevering gevraagd. Bij 56 huiszoekingen in België, Nederland en Slovakije zijn ook 66 voertuigen, 158.000 euro, 123 Blackberries en gsm's en een aantal vuurwapens in beslag genomen.

De criminele organisatie werd geleid door de Italiaanse familie Aquino uit Maasmechelen, die al jaren bekend was bij politie en gerecht omdat ze al herhaaldelijk betrokken was bij de internationale handel in verdovende middelen. Sinds september 2012 zou ze minstens 5 cocaïnetransporten vanuit Zuid-Amerika georganiseerd hebben, goed voor duizenden kilo's. Die drugs waren bestemd voor de Belgische, Nederlandse en Britse markt. In maart 2013 kon de politie nog een transport van 330 kilo cocaïne onderscheppen.

De criminele organisatie gebruikte een hele resem technieken om politie en gerecht op afstand te houden. Zo gebruikten ze bijnamen, veranderden ze regelmatig van gsm en infiltreerden ze de politie. Een gerechtstolk die voor de federale politie op het onderzoek werkte, bleek immers op de loonlijst van de organisatie te staan. Verschillende bendeleden hadden hun woning ook omgebouwd tot een ware burcht en de buurt waar ze woonden, werd in de gaten gehouden, zodat de politie daar geen observaties kon uitvoeren.

De 18 aangehouden verdachten verschijnen aanstaande dinsdag voor de Hasseltse raadkamer. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud