Onderzoek naar aanstokers rellen Anderlecht

Het Brusselse parket is een opsporingsonderzoek begonnen naar de mensen die verantwoordelijk zijn voor de rellen die vrijdagavond uitbraken in de Brusselse gemeente Anderlecht. Daarbij werd met molotovcocktails brand gesticht in het politiecommissariaat in de Kureghemstraat en in het administratief centrum in de Sint-Guidowijk. Naar die brandstichtingen lopen gerechtelijke onderzoeken, maar met het opsporingsonderzoek hoopt het parket de verzenders van de sms'jes te klissen die de rellen ontketenden.

"In die sms'jes werd immers al opgeroepen tot rellen en niet tot een vreedzame betoging", zegt Jean-Marc Meilleur, woordvoerder van het Brusselse parket.

Ondertussen zijn de twee meerderjarigen die bij de rellen waren opgepakt, vrijgelaten. Eén van hen zal zeker rechtstreeks voor de correctionele rechtbank gedagvaard worden voor zijn aandeel in de feiten. Wat er met de ander zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

De politie stelde ook vijf minderjarigen ter beschikking van het parket. Eén van hen is vrijgelaten, de andere vier zijn doorverwezen naar de jeugdrechter, maar het parket kon niet meedelen welke maatregelen die had genomen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud