Advertentie
Advertentie

Onderzoek naar valsmunterij Bodart loopt sinds 4 juni

Het onderzoek naar een handel in vals geld waarbij Gilbert Bodart betrokken is, werd gestart op 4 juni in Luik. Dat preciseerde de procureur des konings van Luik, Danielle Reynders, donderdag.

Nadat de speurders telefoongesprekken hadden afgeluisterd, stelden ze een handel in vals geld vast. Op 22 augustus werd een huiszoeking uitgevoerd bij een van de zaterdag gearresteerde verdachten, waarbij een industriële printer en machines om te nummeren, te kleven en te snijden werden aangetroffen. Er was echter nog nooit een biljet gedrukt.

De politie vond eveneens vier paletten speciaal papier om valse biljetten te drukken en 160 aluminiumrollen van 183 meter. Het aluminium diende om een veiligheidsdraad op de biljetten aan te brengen.

Bodart nam deel aan de voorbereiding en de financiering van de operatie door geld bijeen te brengen. Hij zette de operatie samen op met een Italiaan uit Luik die deel uitmaakte van de Italiaanse maffia. Bodart werd donderdagochtend op het parket van Luik gehoord door de onderzoeksrechter en is aangehouden voor heling, witwassing, criminele organisatie en poging tot het uitgeven van valse biljetten. Bodart werkt mee met het gerecht en heeft de feiten bekend. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud