Onderzoeksrechter zwijgt over man die homo's aanviel in Anderlecht

Het is nog steeds niet duidelijk of de 35-jarige man die drie dagen geleden een koppel homo's aanviel in de Anderlechtse deelgemeente Neerpede, aangehouden is dan wel opnieuw vrij rondloopt. De onderzoeksrechter die met de zaak belast is, weigert zijn beslissing daarover bekend te maken. Dat meldde het Brusselse parket donderdag. Ook het parket zelf geeft geen informatie over het dossier.

De 35-jarige man, Sebastien P., viel maandagavond eerst een 50-jarige man lastig terwijl die zijn hond uitliet. Samen met twee kompanen slingerde hij de man homofobe beledigingen naar het hoofd en volgde hem tot diens woning, waar hij het slachtoffer op de grond duwde. Toen de 39-jarige partner van het slachtoffer tussenkwam, kreeg die een reeks slagen.

Sebastien P., die bij de politie al bekendstond voor 22 feiten, werd opgepakt en dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Donderdag is het echter nog steeds niet duidelijk of de man is aangehouden. Zijn slachtoffers meldden woensdag in Het Laatste Nieuws dat hij zou zijn vrijgelaten, maar officieel wordt er geen woord gelost over het lot van de dertiger.

"Onderzoeksrechter Coumans weigert elke commentaar te geven over dat dossier en heeft aan het parket gevraagd hetzelfde te doen", zegt parketwoordvoerster Anja Bijnens. "Ik houd mij aan zijn verzoek." (COR 230)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud