Ongeveer een zesde van de Vlaamse wegen voldoet niet

Uit het jongste jaarrapport over de toestand van het Vlaamse wegennet blijkt dat 14 procent van de autosnelwegen, 22 procent van de primaire en 16,5 procent van de secundaire wegen onvoldoende scoort. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits op een schriftelijke vraag van Carl Decaluwe (CD&V).

De weggedeelten die onvoldoende scoren, liggen verspreid over het Vlaamse Gewest. Wat de snelwegen betreft scoren Vlaams-Brabant (14,8 procent) en Oost-Vlaanderen (14 procent) het slechtst. Voor de primaire wegen is dat Antwerpen (26,96 procent), West-Vlaanderen (25,4 procent) en Oost-Vlaanderen (23,47 procent) en voor de secundaire wegen Oost-Vlaanderen (21,01 procent), West-Vlaanderen (19,36 procent) en Vlaams-Brabant (19,3 procent). De criteria zijn het strengst voor snelwegen en het soepelst voor secundaire wegen.

Crevits voorspelt dat de toestand van het Vlaamse wegennet de komende jaren gelijk blijft. "Een echte inhaaloperatie wordt mogelijk indien hiervoor substantieel meer middelen vrijgemaakt kunnen worden". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud