Onterechte boete bij 2.000 Nederlandstalige Brusselaars voor niet-betalen gewestbelasting

Zowat 2.000 Nederlandstalige Brusselaars hebben per vergissing een herinnering in de bus gekregen voor de betaling van de gewestbelasting 2012. Ze kregen daarbij een boete van 17,8 euro opgelegd. Omdat deze mensen nooit een aanslagbiljet hebben ontvangen, gaat de Brusselse administratie een nieuw aanslagbiljet (van 89 euro) sturen naar de betrokkenen met een duidelijke uitleg. Dat meldt het kabinet van Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel.

Onderzoek wees uit dat een pakket aanslagbiljetten verloren ging bij het postkantoor in Brussel. "Dit probleem betreft één welbepaalde verzending gericht aan Nederlandstalige belastingplichtigen verstuurd in mei. Het betreft de gemeenten Sint-Gillis, Sint-Agatha-Berchem, Jette en Ganshoren", aldus het bestuur Gewestelijke Fiscaliteit.

Daarom worden de onterechte verhogingen die verbonden zijn aan de herinnering nu geannuleerd. Het bestuur neemt binnenkort contact met elk van de betrokkenen om de situatie recht te trekken.

Iedere belastingplichtige zal een nieuw en correct aanslagbiljet voor 2012 ontvangen. Gezinnen die het totaalbedrag van de herinnering al betaald hebben, zullen de herinneringskosten terugbetaald krijgen, klinkt het nog. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud