Advertentie

Ontploffingen goederentrein - 47 bewoners kunnen voor langere tijd huis niet in

In Wetteren zullen 47 mensen, de bewoners van 17 huizen die het dichtst bij de plaats van de ramp liggen, voor langere tijd niet terug kunnen keren naar hun woningen. Dat heeft provinciegouverneur Jan Briers gezegd op een persconferentie in Wichelen. "Binnen een zone van 250 meter rond het wrak kunnen de bewoners mogelijk twee weken lang niet terug naar hun huis."

Van de 99 personen die de nacht doorbrachten in de school Mariagaard, zijn er al 97 teruggekeerd naar hun woning. Ook de terugkeer van de tweede groep van bewoners die verbleven bij vrienden of familie, verloopt vlot.

"In de loop van de avond zullen we alle bewoners naar huis brengen, met uitzondering van 47 mensen van wie de woning gelegen is binnen een straal van 250 meter van de plaats van het ongeval. Ze worden vanavond opgevangen in een jeugdherberg, maar kunnen straks wel kort naar huis om persoonlijke spullen op te halen. Mogelijk kunnen ze twee weken lang niet terug naar hun woning. We kunnen geen enkel risico nemen. Dit is dan ook een uitzonderlijke milieuramp", zegt Briers. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud