Advertentie

Ontploffingen goederentrein - Familie overleden slachtoffer dient klacht in wegens onopzettelijke doding

De familie van het overleden slachtoffer in Wetteren dient een klacht met burgerlijke partijstelling in bij de onderzoeksrechter. "Het gaat om een klacht tegen onbekenden onder de kwalificatie onopzettelijke doding", zegt advocate Virginie Cottyn van het kantoor van Jef Vermassen.

De familie van de 64-jarige man meent dat de man stierf door het inademen van giftige dampen en dat er te laat geëvacueerd werd. "Mijn cliënten willen weten wat er met hun vader gebeurd is. We dienen een klacht met burgerlijke partijstelling in bij de onderzoeksrechter. Het gaat om een klacht tegen onbekenden onder de kwalificatie onopzettelijke doding. We willen geen vinger wijzen wie schuld heeft, dat zal het onderzoek moeten uitwijzen", zegt Virginie Cottyn.

De gouverneur van Oost-Vlaanderen betwist dat er fouten gemaakt werden, maar begrijpt dat de familie duidelijkheid wil. "De familie heeft me gezegd dat ze geen probleem hebben met het crisiscentrum of mijn optreden als gouverneur. Maar, er is iemand overleden en er zijn daar schuldigen rond. Ze willen dat diegene die verantwoordelijk is voor de fout, ook kan aangeklaagd worden", zegt Jan Briers.

Het parket van Dendermonde heeft nog niet verder gecommuniceerd over de autopsie op het slachtoffer. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud