Advertentie

Ontploffingen goederentrein - Meer dan 30 mensen naar ziekenhuis

Na het treinongeval in Wetteren hebben al 33 mensen zich met medische klachten gemeld bij de hulpdiensten. Zij worden opgevolgd in diverse ziekenhuizen. Dat is zaterdagavond gemeld bij een nieuwe stand van zaken na het ongeval met een goederentrein. De brandende wagons zijn gedoofd, maar moeten nog afkoelen. De 500 geëvacueerde bewoners kunnen nog niet naar huis; tachtig van hen overnachten in een school.

De goederentrein ontspoorde zaterdagochtend rond 2.30 uur aan de spoorwegtunnel in de Victor Van Sandelaan. Drie wagons vlogen in brand en er waren ook ontploffingen. De brandende wagons bevatten de giftige stof acrylnitryl. Tijdens het blussen werden op enkele plaatsen in de riolering en bovengronds toxische waarden gemeten.

De brandende wagons waren rond 18 uur gedoofd. Ze zijn onder een laag schuim gezet. Het schuimspuiten zorgde in de omgeving voor enige lawaaihinder, zeiden gouverneur Jan Briers en burgemeester Alain Pardaen zaterdagavond. Metingen van de luchtkwaliteit op straat gaven een goed resultaat.

De 500 bewoners die na het ongeval geëvacueerd werden, kunnen nog niet naar huis. De meesten van hen vonden onderdak bij familie of vrienden, maar tachtig mensen zullen overnachten in de school Mariagaard in Wetteren. Briers en Pardaen, die de geëvacueerde bewoners in de school bezochten, spreken van "een serene sfeer".

Mensen die iets verder wonen van de plaats van het ongeval en die niet geëvacueerd werden, krijgen nog altijd de raad om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Inwoners met vragen kunnen terecht op het informatienummer 052/43.24.43. Enkel voor dringende noodoproepen kan men terecht bij de hulpdiensten. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud